Waar vind ik mijn opbrengsten?

Op Soofos kun je de opbrengsten terugvinden binnen je profiel. Eerst dien je natuurlijk in te loggen met je account. Vervolgens ga je naar je dashboard en klik je op 'verkopen'. Daar vind je het overzicht van uitbetalingen en openstaande bedragen. 


Statistieken

Hier vind je hoeveel er nog openstaat. Let op, dit bedrag kan wijzigen door annuleringen. Maandelijks worden hier ook de opbrengsten van Soofos Plus toegevoegd. 


Bestellingen

Hier kun je specifieker terugvinden wanneer er besteld is. Deze bestellingen worden één keer per dag ge-update met de bestellingen van de dag er voor. 

Let daar bij op: indien iemand via jou komt, staat een bestelnummer er 2x in. Er wordt gewerkt met twee bedragen: 1x 50% (de 'basis') en 1x 46% (de 'bonus'). Als er een bestelnummer staat, met daarachter jouw ID, is dit de basis; dus 50%. De 'bonus' wordt direct na de aankoop toegevoegd, de 'basis' 1x per dag. Dus het kan zijn dat je niet direct het volledige bedrag kan terugvinden. 


Uitbetalingen

Bij de uitbetalingen vind je eerdere facturen terug. Hier kun je eerdere uitbetalingen terugvinden. Let op: als een nieuwe factuur aangemaakt wordt, kan het tot 10 werkdagen duren totdat het bedrag op jouw rekening staat. Is het langer geleden en heb je het nog niet ontvangen? Neem dan even contact op. 


Hoeveel levert het mij op?

Je ontvangt 50% van de opbrengsten bij losse verkoop. Let daar bij op: de opbrengsten is het bedrag ná BTW. Als de cursist via jouw marketing komt (met gebruik van bijv. jouw kortingscode of via jouw link), dan ontvang je 96%. 


De uitleg over de Soofos Plus opbrengsten vind je in dit artikel. Een rekenvoorbeeld vind je onderaan.


Soofos en de BTW

Soofos is als platform verantwoordelijk voor de afdracht van de BTW van verkochte cursussen. We doen dit op basis van waar de klant gevestigd is. Het maakt dus niet uit of iemand de cursus vanuit België of Nederland koopt - wij zorgen voor de afdracht van de BTW. Het bedrag dat wij verdelen, is het bedrag ná afdracht van de BTW. Als het ware kopen we dus de cursus bij jou in. Het maakt voor ons daarbij niet uit of jij als cursushouder geen BTW hoeft af te dragen: wij moeten dit wel.

Bied jij de cursussen aan vanuit jouw onderneming en ben je BTW plichtig? Je kunt dit binnen jouw account aangeven. We maken namens jou de facturen op, waarbij we dan over het te ontvangen bedrag 21% btw uitkeren. 


Hoe kan ik zien of iemand de cursus heeft gevonden via mijn marketing?

Wanneer een cursist jouw cursus heeft gevonden via jou marketing, zie je van de betreffende bestelling in het bestel overzicht een dubbel bestelnummer. Dit betekent dat je voor deze bestelling 2 keer wordt uitbetaald (50% + 46% = 96%). 


Rekenvoorbeelden:

Jouw cursus wordt via jouw marketing verkocht voor €23 (incl. BTW). Jij bent niet btw plichtig (vrijstelling of vanuit privé persoon)

  1. De opbrengsten bedragen: €23 incl. 21% btw. Dus:
  2. €23 / 1,21 = €19,-. De opbrengsten zijn dus €19. 
  3. Vervolgens ontvang je hiervan 50% (€9,50) én 46% (€8,74). In totaal ontvang je dan €18,24


Jouw cursus wordt verkocht via onze kanalen voor €49 (incl. BTW). Jij bent BTW plichtig in Nederland.

  1. De opbrengsten zijn: €49/1,21 = 40,50
  2. Jij ontvangt 50%: €20,25
  3. Bij de uitbetaling ontvang je daar bovenop 21% btw, 20,25 * 21% = €4,25. In totaal ontvang je dus: 24,50 (Exact 50% van €49   )


Hopelijk geeft dit meer inzicht in hoe de uitbetalingen werken en opbrengsten werken. Heb je vragen of heb je het idee dat er iets niet klopt? Neem gerust contact op via [email protected]