Eigen promotie en het gebruik van links

Bij Soofos heb je de mogelijkheid om je eigen cursus te verkopen en promoten. Als een cursus via jouw promotie verkocht wordt, krijg je een hoger gedeelte uitbetaald. Een extra stukje service vanuit Soofos, zodat jij het meest uit jouw cursus kunt halen. 

Nu denk je misschien - maar zo houden jullie niets over? Klopt. Na aftrek van de transactiekosten en kosten om een cursus te serveren, blijft er voor ons niets over. Echter gaan wij er van uit dat een cursist mogelijk een tweede of andere cursus koopt na het volgen van jouw cursus. 

Standaard verdelen we 50/50 de inkomsten van een cursus. Breng jij echter je eigen cursisten (referrals) aan, krijg je 96% van de inkomsten. Er zijn twee manieren om cursisten aan te brengen aan jouw cursus:


1. Gebruik van kortingscodes

Je kunt via [email protected] kortingscodes aanvragen voor jouw cursus. Deze worden aan jouw account gekoppeld. Als een cursist start met de cursus door gebruik te maken van die specifieke kortingscode, weten we dat ze van jou af komen. Je krijgt op dat moment 96% van het bedrag (na verwerken v.d. btw). 


2. Gebruik van referral link 

Na het publiceren van jouw cursus krijg je een persoonlijke link (of kun je deze aanmaken via jouw account). Je kunt deze link gebruiken om direct naar jouw cursus te sturen. Als een cursist binnen 5 dagen na het klikken op jouw link de cursus aanschaft, wordt dit beschouwd als iemand die via jou de cursus heeft aangeschaft. 

Let op: Deze methode is niet 100% gegarandeerd. Het kan voorkomen dat transacties niet goed gemeten worden en niet volledig aan jou toegekend worden. Uiteraard krijg je altijd nog de 50%. In 95% van de gevallen gaat het goed en het is voor cursisten vaak een handige en toegankelijke methode. Echter door factoren waar wij geen invloed op hebben, wordt het soms niet juist gemeten. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat een cursist wisselt van browser of apparaat of extensies heeft die bepaalde cookies blokkeren. Helaas hebben wij hier geen invloed op en kunnen wij dit niet corrigeren of achteraf wijzigen. Over het algemeen gaat het gewoon goed :), maar het gebruik is dus wel op 'eigen risico'. Let op:

In jouw account zul je in eerste instantie 46% zien staan van de verkoopprijs van de cursus. Dit is het bedrag dat je éxtra krijgt, bovenop de standaard 50%. 


Wat is niet toegestaan:

Verwijzingen binnen Soofos worden niet toegestaan. Het is dus niet toegestaan om vanuit een eigen cursus middels een gekoppelde kortingscode of referral link een andere (eigen) cursus te promoten.

We geloven er in dat we samen harder groeien, daar hoort dus ook bij dat wij moeten kunnen groeien. Het gebruiken van referral links en gelinkte kortingscodes binnen eigen cursussen waarderen wij dus écht niet. Ook wij werken hard om zo veel mogelijk uit jouw cursussen te halen. Het geeft ons een signaal dat je alleen uit bent op het verrijken van jezelf en niet bereid bent om hier samen in te groeien. Indien we zien dat dit gebeurt, behouden wij het recht voor om álle referrals af te keuren indien wij niet met zekerheid kunnen zeggen dat ze niet via die campagne of code gestart zijn.


Soofos behoudt zich het recht voor om indien nodig referrals af te keuren of te wijzigen.