Wat leuk dat je een traject bij ons wilt volgen! In dit artikel lees je hoe het in zijn werk gaat. Van aanvragen, tot het inleveren van je certificaten. 


INHOUDSOPGAVE


Wat is het STAP budget?

Het STAP budget is een subsidie van €1000 voor het volgen van cursussen. Je kunt deze inzetten om o.a. deze trajecten of geselecteerde cursussen op Soofos te volgen. Meer informatie vind je op: stap-budget.nl


Hoe gaat het in zijn werk?

Het werkt iets anders dan wat je gewend bent op Soofos, en je zult iets meer handelingen moeten uitvoeren.


Stap 1: Kies jouw traject of cursus en registreer je hiervoor op Soofos.


Stap 2: Ga naar het UWV en log in met jouw DigiD. Daar kun je het traject bevestigen, of met de ontvangstbevestiging jouw traject aanvragen.


Stap 3: Het UWV neemt de aanvraag in behandeling. Indien deze wordt goedgekeurd, kun je ongeveer 30 dagen na jouw aanvraag starten.


Jij kunt nu beginnen met leren en de trajecten of cursussen volgen!


Belangrijk: Rond het traject of de cursus af. Met het certificaat van deelname wordt jouw uiteindelijke subsidie goedgekeurd.


Hoe vaak kan ik het STAP budget gebruiken?

Je kunt het STAP-budget 1x per jaar gebruiken. Maak dus een goede keuze! 

Kijk op stap-budget.nl voor de specifieke voorwaarden. 


Wat gebeurt er als mijn STAP budget niet wordt toegekend?

Als je stap budget niet toegekend wordt, zit je nergens aan vast! Je aanmelding wordt alleen doorgezet indien je aanvraag goedgekeurd wordt. Wordt die niet goedgekeurd, vervalt je aanvraag.


Voorwaarden

Er is vanuit de overheid een aantal voorwaarden gesteld, waarvan de belangrijkste is dat je ook daadwerkelijk het traject volgt. 


Indien je het traject niet afrondt binnen een jaar, is er een kans dat het UWV de subsidie bij jou terugvraagt. Je draagt dan zelf op voor de kosten. Als jij serieus bent en dus aan de slag gaat met jouw traject of cursus zal dit geen probleem zijn. 


Verder zijn de volgende dingen belangrijk om te weten:

  • Er is een maximum budget beschikbaar vanuit de overheid, op = op. Elke 2 maanden komt een deel van dit budget vrij.
  • Je kunt maximaal 1x per jaar gebruik maken van de regeling
  • Niet alle cursussen vallen onder deze regeling. Ook een leerabonnement (zoals Soofos Plus) valt er niet onder. Je kunt het STAP budget hier niet voor gebruiken.


Welke trajecten zijn beschikbaar om via STAP aan te vragen?

Op deze pagina vind je de actuele STAP trajecten die op Soofos worden aangeboden: https://soofos.nl/stap/


Wat is het verschil tussen een traject en een cursus?

De trajecten zijn zorgvuldig samengestelde paden welke meerdere cursussen en onderdelen bevatten. Het is vaak een iets meer overkoepelend onderwerp, zoals online marketing, waar specifieke cursussen – zoals SEO – ondersteunen om de juiste kennis te krijgen. 


De trajecten bevatten dus vaak meerdere cursussen  van verschillende instructeurs, die samen een geheel traject vormen. Zo krijg je álle informatie die je nodig hebt om jouw nieuwe doelen te bereiken.