Wil jij jouw cursus beschikbaar maken voor het STAP-budget? In dit artikel lees je hoe je dit eenvoudig via Soofos kunt doen!


INHOUDSOPGAVE

Voorwaarden opleiding & opleider STAP-budget

Niet elke cursus is geschikt om aan te bieden via het STAP-budget. Er is vanuit het UWV een aantal voorwaarden waaraan jouw opleiding moet voldoen. Het belangrijkste element is als volgt:


"De opleiding moet bijdragen aan een verbetering van de arbeidspositie van de student." 


Kortom: hobbymatige cursussen worden dus uitgesloten. Een yoga cursus past dus niet binnen het STAP-principe, maar een training om yogadocent te worden zou dus wel aangeboden kunnen worden. 


Er zijn verschillende typen trainingen toegestaan. Het mogen fysieke trainingen zijn (op locatie), maar het mogen ook volledig online trajecten zijn (zoals we op Soofos aanbieden). Daarbij is het ook toegestaan om een meerjarig traject te hebben – of een kortere periode. 


Daarnaast is er ook een aantal eisen waaraan de opleider moet voldoen. Voor veel kleinere aanbieders is het hierdoor vaak niet mogelijk om hun cursussen en opleidingen beschikbaar te maken voor het STAP-budget. Niet zonder tussenkomst van een partner, in elk geval. 


Die partner is Soofos. Wij hebben al deze keuringen doorlopen en wij mogen dus STAP-opleidingen aanbieden.


En aangezien jij als maker van cursussen en opleidingen deze op Soofos mag plaatsen – kan dus ook jouw opleiding beschikbaar komen voor het STAP-budget!


Als je dus jouw cursus of opleiding op Soofos plaatst, kan deze via ons beschikbaar gemaakt worden voor de STAP-subsidie.


Voorwaarden STAP-traject op Soofos

Naast dat een traject op Soofos moet voldoen aan de voorwaarden van het STAP-budget – hanteren we bij Soofos ook een aantal extra voorwaarden. 


Allereerst richten we ons bij Soofos op online leren. Jouw traject moet dus ook online te volgen zijn – aan de hand van vooraf opgenomen video’s en uitleg. Wel verwachten we dat er begeleiding bij zit (bijvoorbeeld in de vorm van een live vragenuurtje), en dat een traject afgesloten wordt met een eindopdracht.


Op Soofos hebben we de opleidingen ‘trajecten’ genoemd. Een overzicht van de trajecten die al beschikbaar zijn met het STAP-budget, vind je hier.


Hier zijn enkele voorbeelden van trainingen die we al hebben toegevoegd, die helemaal STAP-proof zijn:

  • Grafisch vormgever
  • Online marketeer
  • Webdesigner
  • Professioneel mindmappen
  • Ontwerpen met Adobe Illustrator
  • Allround DTP-er
  • Professioneel photoshoppen
  • Een professionele online cursus maken


Eenvoudig jouw STAP-traject aanbieden op Soofos - zo doe je het

Heb jij dus een online opleiding of cursus die je voor het STAP-budget beschikbaar wilt maken, dan kun je dit samen met ons opzetten. Jij plaatst de opleiding op Soofos, wij keuren deze en zullen hem aanmelden voor het STAP-budget. 


Niet elke opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget. Neem dus altijd eerst contact met ons op om te bespreken of jouw onderwerp in aanmerking komt.


Zodra jouw opleiding beschikbaar is, kunnen toekomstige cursisten gebruik maken van het STAP-budget om jouw traject te volgen!


Hoeveel kost het om een opleiding aan te bieden als STAP-traject?

Als je zelf de volledige keuring zou doorlopen en aan alle voorwaarden voor het STAP-budget wilt voldoen, kom je al snel uit op meerdere duizenden euro’s per jaar om dit te kunnen doen en in stand te houden. 


Dat is nog zonder de initiële investering om alle keurmerken te behalen (wat al snel uitkomt op een tienduizend euro).


Vervolgens moet je in je organisatie voldoende tijd en personeel beschikbaar hebben om cursisten te begeleiden bij hun vragen, de administratie rondom het STAP-traject goed op orde houden, en ben je veel tijd bezig met randzaken. 


Bij Soofos hebben we deze investeringen al gedaan. Wij hebben al een (ontzettend ervaren) team klaar staan om klanten te helpen bij hun STAP aanvraag, en regelen alle administratie


Daar kun jij van profiteren! Het plaatsen van jouw opleiding op Soofos is gratis. Zodra jouw traject aangeschaft wordt, delen we in de opbrengsten – waarbij het meeste naar jou toe gaat! Jij krijgt 65%, wij houden 35%. Veel sneller en makkelijker meedoen met het STAP-budget is bijna niet mogelijk. 


Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering van de ArbeidsPositie. Het is een persoonlijk budget van €1000 dat mensen kunnen uitgeven aan het volgen van een arbeidsgerichte opleiding. 


Het totale budget is ongeveer €218 miljoen per jaar, en wordt sowieso voor de komende vier jaar in stand gehouden. 


Naast een mooie stimulans voor cursisten, ligt er dus voor aanbieders een enorme kans om hierop in te spelen.


Neem contact op!

Wil jij dus jouw opleiding, cursus of training beschikbaar maken voor het STAP-budget? Neem dan snel contact met ons op op support@soofos.nl. Samen kunnen we dan een traject opzetten dat aansluit bij het STAP-budget en de cursisten! Jij hebt de kennis, wij het netwerk en de benodigde keurmerken. Lees ook alvast de bijlage, waarin alles extra wordt uitgelegd.