Is Soofos iets voor mij?

Gewijzigd op Wed, 03 Nov 2021 om 05:01 AM

Wij helpen jou om je skills en kennis op een leuke en toegankelijke manier te delen en te verbeteren. Hoe dat precies in zijn werk gaat en of Soofos iets voor jou is, lees je in dit artikel.


INHOUDSOPGAVE


Wat kun je met Soofos?

Op Soofos kun je jouw online cursus verkopen. Wij zorgen voor een groot deel van de marketing, klantenservice, software en beveiliging zodat jij je bezig kunt houden met de inhoud van de cursus, in ruil voor een deel van de opbrengst. Meer informatie over de verdeling van de opbrengsten, vind je hier. 


Wil je meer over ons weten? → Bekijk dan deze pagina die helemaal over Soofos gaat.


Hoe werkt het op Soofos?

We gaan er vanuit dat je zelf al de cursusinhoud van jouw cursus (video's, lessen, hoofdstukken, etc.) hebt gemaakt. Mocht dat niet zo zijn, → bekijk dan eens deze (gratis) cursus die wij hebben gemaakt over het maken van een online cursus. Hier helpen we je om van idee tot cursus te komen.


In deze paragraaf leggen we je stapsgewijs uit hoe het op Soofos in zijn werk gaat:

  1. Aanmaken account - → Begin met het aanmaken van een instructeursaccount op Soofos.

  2. Plaatsen cursus - De volgende stap betreft het plaatsen van je cursusinhoud op Soofos. → In dit artikel leggen we je uit hoe je je cursus op Soofos kunt plaatsen.

  3. Kwaliteitscontrole - Wanneer je de cursus op Soofos hebt gezet, controleren wij of hij klaar is om te verkopen. Je cursus moet namelijk aan een aantal kwaliteitseisen voldoen. → Welke eisen dat zijn, lees je hier. Is je cursus nog niet goedgekeurd? Dan ontvang je van ons een mail met feedback om je cursus te kunnen verbeteren. Is je cursus goedgekeurd? Dan wordt hij op Soofos geplaatst en kan de verkoop beginnen.

  4. Begin maken met de marketing - Om jouw cursus actief te kunnen gaan promoten is het belangrijk dat je zelf voor de eerste 30 cursisten en 3 reviews zorgt, om een beginnetje te maken. Dit kun je doen door de kortingsbonnen die we voor je maken bij het live zetten van de cursus, in je netwerk te delen. Je kunt de kortingsbonnen delen met je vrienden en familie, en op je social media kanalen. Hiermee geef je je cursus dus een aantal keer gratis weg, in ruil voor feedback en een review. Met de feedback kun je de laatste puntjes op de i zetten, en de reviews bieden een stukje social proof waarmee jouw cursus eerder door nieuwe cursisten zal worden gekocht. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw cursus zó is gemaakt dat cursisten hem kunnen vinden. → Om je cursus vind- en verkoopbaar te maken, volg de tips in dit artikel.

  5. Verdienen - Nu is het tijd om aan je cursus te verdienen. De grootste klus, het maken van je cursus en deze op Soofos plaatsen, zit er namelijk op. Vanaf nu wordt je maandelijks uitbetaald. → Meer informatie over de uitbetalingen als instructeur vind je hier.

Hoeveel kost het om mijn cursus op Soofos aan te bieden?

Om je cursus op Soofos aan te bieden, hoef je niets te betalen. Pas als je cursus wordt verkocht, delen we in de opbrengsten. → Hoe we de opbrengsten samen verdelen, lees je in dit artikel.


Voorwaarden Soofos

→ In dit artikel vind je de voorwaarden voor het plaatsen van je cursus op Soofos.


Ik wil liever zelf bepalen.. Maatos

Wil je liever zelf bepalen uit hoeveel video's je cursus bestaat, of deze bijvoorbeeld in het Engels aanbieden? Of wil je de marketing, support en klantenservice liever zelf doen en de opbrengsten niet verdelen? Dan kun je waarschijnlijk beter terecht bij ons andere bedrijf: Maatos.


Op Maatos maak je eenvoudig je een eigen leer-omgeving in jouw eigen huisstijl, waar cursisten jouw cursus kopen en volgen, allemaal in een beveiligde omgeving. Je hebt op Maatos alle vrijheid om je cursus vorm te geven zoals je wilt en je ontvangt 100% van alle inkomsten. Je betaalt alleen voor het gebruik van het platform. Maatos doet de techniek, jij doet de rest.


Maatos kan interessant zijn als jouw cursus over een niche onderwerp gaat, of als je zelf al een groot bereik hebt. Je kunt ook kiezen voor een combinatie: Zo kun je bijvoorbeeld een deel van je cursussen aanbieden op Soofos (om je bereik te vergroten) en vervolgcursussen aanbieden op je Maatos omgeving.


Wil je meer weten over Maatos? Kijk dan eens op → maatos.nl voor voorbeelden, volg de rondleiding, of plan een bel-afspraak in.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren