Video's opnemen

Gewijzigd op Tue, 15 Mar 2022 om 08:16 AM

Video's. De belangrijkste basis van jouw cursus op Soofos. In dit artikel vind je de belangrijkste informatie rondom het opnemen van de video's van jouw cursus.

INHOUDSOPGAVE

Volg de cursus "Video's maken voor je online cursus"

Over het maken van video's voor je online cursus hebben de Videomakers een cursus "Basiscursus video's maken voor je cursus" gemaakt. Deze is voor jou als instructeur op Soofos gratis. Om toegang tot de Videocursus te krijgen, heb je een instructeurs account op Soofos nodig. Zodra je een instructeursaccount hebt, heb je automatisch toegang tot de cursus.

→ Een instructeursaccount aanmaken doe je zo.

Verschillende soorten video's

Er zijn verschillende manieren waarop je de video's voor jouw cursus kunt maken. De twee meest gebruikte vormen zijn zelfopnames en schermopnames.

• Zelfopnames - Bij een zelfopname film je voornamelijk jezelf. Je filmt jezelf terwijl je iets uitlegt, of terwijl je een bepaalde handeling doet. Dit is voornamelijk geschikt voor persoonlijke ontwikkeling cursussen of fysieke cursussen, zoals tekenen.
  • Schermopnames - Bij een schermopname (of screencast), film je jouw scherm terwijl je op het scherm bezig bent. Dit kun je doen terwijl je door een programma zoals Photoshop heenloopt, of terwijl je een presentatie geeft.

Iedere cursus is uniek. De video's dus ook. Denk er bij je keuze dus vooral over na op welke manier je de lesstof zo goed mogelijk over kunt brengen. Welke manier bij jouw doelgroep en cursusdoel past. En welke manier bij jou als instructeur past.

Handige blogs over het maken en bewerken van je video's

→ De beste tools voor video-editing

→ De beste microfoons voor het maken van instructievideo's

→ Welke camera is geschikt voor online instructeurs?