Het kijken van videolessen

Gewijzigd op Fri, 23 Feb 2024 om 01:20 PM

Wist je dat je een heleboel dingen aan de video's zelf kunt aanpassen, terwijl je kijkt? Zo kun je zelf de afspeelsnelheid bepalen, de kwaliteit van de video's en is er soms ondertiteling bij een video. In dit artikel lees je hoe je deze instellingen aanpast aan jouw wensen.

INHOUDSOPGAVE

Vragen stellen aan de instructeur

Voor inhoudelijke vragen over het lesmateriaal kun je het best contact opnemen met de instructeur van de cursus, die is immers inhoudelijk expert. Onder elke les bestaat de mogelijkheid om een vraag te stellen. Het verschilt per instructeur hoe snel er gereageerd wordt. Meestal duurt dit tussen de 1 - 5 werkdagen, soms langer.

Hoe stel je een vraag?

1. Scroll in de les naar beneden, onder de knop Markeer als voltooid
  2. Klik op Stel een vraag
  3. Type in het blauwe vlak je vraag
  4. Klik op Reactie plaatsen om je vraag te versturen, er wordt nu een melding naar de instructeur gestuurd. Wanneer je vraag is beantwoord, krijg je hier een mailtje van.

Mocht de betreffende instructeur niet (binnen een redelijke tijd) reageren, laat het ons weten, dan proberen wij ervoor te zorgen dat jullie in contact komen!

Krijg ik op iedere vraag antwoord?

Met vragen die specifiek voor jouw situatie gelden (bijvoorbeeld: m'n computer loopt vast; ik wil dit en dit doen, wat raad je me aan?; ik krijg een foutmelding..) kan de instructeur je helaas niet helpen. De instructeur kan alleen vragen over het lesmateriaal beantwoorden. In dat geval kun je het beste contact opnemen met de software provider.

Voor vragen over betalingen, hoe je Soofos moet gebruiken, certificaten, of je abonnement kun je terecht bij de helpdesk via de helpwidget op Soofos.nl of via support@soofos.nl.

De kwaliteit van de video

Alle video’s die op Soofos staan, zijn opgenomen in hoge kwaliteit (ten minste 720p). Je kunt bij de videospeler rechts onderin beeld (bij het tandwieltje) zien of de video op dit moment op de hoogste kwaliteit wordt afgespeeld. De hoogste kwaliteit is 1080p.

Zie je niet de optie om van kwaliteit te wisselen? Dan kan dat aan je browser liggen, of aan je internet verbinding. Sommige browsers (zoals Safari) blokkeren deze feature. Ons advies is daarom om de video's via Chrome of Firefox te bekijken. Wanneer dit ook niet heeft geholpen, ligt het waarschijnlijk aan je internetverbinding.

De afspeelsnelheid

Praat de instructeur naar jouw idee te langzaam of juist te snel? Je kunt de afspeelsnelheid van de video's zelf bepalen via het tandwieltje rechts onderin.

1. Ga in de rechter onderhoek van de video naar het tandwieltje en klik hierop
  2. Klik op het klokje en kies voor de gewenste afspeelsnelheid
  • 0.5 = langzamer
  • 1 = normaal
  • > 1 = sneller

Ondertiteling

Helaas zijn op dit moment nog veel cursussen niet ondertiteld. Bij de cursussen waar wel ondertiteling is, zie je in de video's rechts onderin het tekentje CC staan. Klik hierop om ondertiteling toe te voegen.