Certificaten voor cursisten

Gewijzigd op Fri, 23 Feb 2024 om 01:41 PM

Gefeliciteerd, je hebt een cursus afgerond! Nu is het wachten op je welverdiende certificaat. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de certificaten op Soofos.

INHOUDSOPGAVE

Krijg ik een certificaat nadat ik de cursus heb afgerond?

Zodra je alle lessen en hoofdstukken van de cursus hebt voltooid, krijg je een certificaat van deelname. Deze wordt automatisch in je profiel klaargezet.

Waar kan ik mijn certificaten vinden?

1. Je vindt al je behaalde certificaten als je bent ingelogd op Soofos
  2. Klik op Cursussen & Opleidingen (links in beeld)
  3. Klik vervolgens op Mijn certificaten
  4. Je kunt het certificaat downloaden en opslaan als pdf, maar ook delen op LinkedIN (zie volgende paragraaf)

Bekijk deze video om te zien hoe je jouw certificaat kunt opslaan:

Je certificaat toevoegen aan je profiel op LinkedIN

Je wilt natuurlijk aan de wereld laten zien dat je weer een nieuwe cursus hebt gevolgd, top! Want je kunt je cursus of opleiding toevoegen aan je CV. In de video hieronder zie je hoe het moet.

Hoe lang blijven mijn certificaten beschikbaar?

Jouw behaalde certificaten bijven zichtbaar zolang je een account op Soofos hebt. Dit is onafhankelijk van of je een actief abonnement hebt. Is het al lang geleden dat je het certificaat hebt behaald? Het kan zijn dat je het certificaat even opnieuw moet downloaden op de cursuspagina. Dit doe je door de betreffende cursus op te zoeken in de zoekbalk op Soofos en vervolgens te klikken op 'download certificaat'.

Kan ik de naam op mijn certificaat wijzigen?

Het certificaat wordt gegenereerd aan de hand van de door jou ingevulde voor- en achternaam in je profiel (let op! Dit is iets anders dan je → weergavenaam). Wanneer je jouw naam op het certificaat wilt wijzigen, moet je eerst je voor- en achternaam in het profiel wijzigen. Dit doe je zo:

1. Ga naar je profiel
  2. Klik op bewerken
  3. Vul je voor- en achternaam in, zoals je deze op het certificaat wilt hebben
  4. Klik op 'bewaar wijzigingen'
  5. Stuur een mailtje naar support@soofos.nl met je naam en de naam van de cursus zodat wij opnieuw een certificaat aan je kunnen uitreiken.

Het certificaat wordt niet automatisch opnieuw uitgereikt. Mail ons daarom even dat je je naam hebt aangepast en graag een nieuw certificaat wilt. Vergeet daarbij niet te vermelden om welke cursus het gaat!

Ik ben een eerder behaald certificaat kwijt

Het kan zijn dat een eerder behaald certificaat niet te zien is in het tabblad Mijn Certificaten. Probeer in dat geval de cursus even op te zoeken in de zoekbalk op Soofos. Ga naar de cursuspagina. Als het goed is zie je daar een knop Download certificaat staan. Zie je die niet? Dan heb je de cursus nog niet helemaal voltooid. Klik op Ga verder met de cursus en voltooi de lessen en hoofdstukken die nog niet voltooid zijn.

Er gaat iets mis met mijn certificaat

Wanneer er iets misgaat met je certificaat, kun je ons het beste even mailen op support@soofos.nl. Vermeld ook altijd even om welke cursus het gaat, dan kunnen we je het beste helpen.