Gefeliciteerd, je hebt een cursus afgerond! Nu is het wachten op je welverdiende certificaat. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de certificaten op Soofos.

INHOUDSOPGAVE

Krijg ik een certificaat nadat ik de cursus heb afgerond?

Nadat je een review hebt geschreven, kun je een certificaat aanvragen via de oranje knop 'vraag certificaat aan'. Het certificaat wordt dan automatisch voor je klaargezet in je profiel. Dit kan maximaal 2 dagen duren.

Waar kan ik mijn certificaten vinden?

Het certificaat wordt klaargezet in je profiel, bij afronding van de cursus. Je vindt al je behaalde certificaten als je bent ingelogd op Soofos, door rechts bovenin op je naam te klikken. Klik op 'cursussen' en vervolgens op 'mijn certificaten' en je ziet de door jou behaalde certificaten staan. Je kunt het certificaat downloaden en opslaan als pdf.

UPDATE 23 november 2021:
Het kan zijn dat je eerder behaalde certificaten niet in je profiel ziet staan. Dat komt doordat de stijl van het certificaat is vernieuwd. Je kunt je eerder certificaten terugkrijgen door ze opnieuw aan jezelf te laten uitreiken. Je doet dit op de cursuspagina van de betreffende cursus:

1. Ga naar de cursus waar je een certificaat behaald zou hebben, via de zoekbalk
  2. Zorg dat je alle lessen en hoofdstukken hebt voltooid (dit doe je door per hoofdstuk of les op 'markeer als voltooid' te klikken). Pas als de cursus voor 100% is voltooid, wordt er een certificaat voor je aangemaakt.
  3. Je krijgt dan dit scherm te zien
  4. Scroll naar beneden en klik op 'download certificaat'
  5. Wil je het certificaat op een later moment weer terugvinden? Ga dan naar de cursuspagina

Hoe lang blijven mijn certificaten beschikbaar?

Jouw behaalde certificaten bijven zichtbaar zolang je een account op Soofos hebt. Dit is onafhankelijk van of je een actief abonnement hebt.

Hoe kan ik mijn certificaat delen op social media?

Je kunt je certificaat delen op LinkedIn via de knop 'Voeg toe aan LinkedIn'

Kan ik de naam op mijn certificaat wijzigen?

Het certificaat wordt gegenereerd aan de hand van de door jou ingevulde voor- en achternaam in je profiel (let op! Dit is iets anders dan je → weergavenaam). Wanneer je jouw naam op het certificaat wilt wijzigen, moet je eerst je voor- en achternaam in het profiel wijzigen. Dit doe je zo:

1. Ga naar je profiel
  2. Klik op bewerken
  3. Vul je voor- en achternaam in, zoals je deze op het certificaat wilt hebben
  4. Klik op 'bewaar wijzigingen'
  5. Stuur een mailtje naar support@soofos.nl met je naam en de naam van de cursus zodat wij opnieuw een certificaat aan je kunnen uitreiken.

Het certificaat wordt niet automatisch opnieuw uitgereikt. Mail ons daarom even dat je je naam hebt aangepast en graag een nieuw certificaat wilt. Vergeet daarbij niet te vermelden om welke cursus het gaat!

Er gaat iets mis met mijn certificaat

Wanneer er iets  misgaat met je certificaat, kun je ons het beste even mailen op support@soofos.nl..