We hebben op Soofos een aantal mogelijkheden en functies waardoor jij jouw cursus makkelijker kan verkopen. Door deze slim in te zetten haal jij uiteindelijk meer cursisten naar jouw cursus. 


INHOUDSOPGAVE


1. Maak jouw instructeurs account compleet

Je account op Soofos is als het ware je visitekaartje richting nieuwe cursisten. Door deze compleet te maken en goed in te vullen weten cursisten wie je bent en hebben ze meer vertrouwen in jouw expertise. Daarnaast kun je eenvoudig jouw profiel delen via bijvoorbeeld LinkedIn of je eigen website. 


→ Maak jouw account compleet. Lees in dit artikel hoe je een goede biografie schrijft.


2. Optimaliseer jouw cursuspagina

Meer verkopen begint bij de basis: jouw product zo goed mogelijk presenteren. Het succes van jouw cursus is dan ook, naast de kwaliteit van jouw materiaal, sterk afhankelijk van hoe je deze presenteert. Zo is het belangrijk dat je een goede titel kiest, de pagina optimaliseert voor verkoop en bijvoorbeeld een pakkende afbeelding hebt. Dit is een belangrijk onderdeel dat je moet doen vóór je jouw cursus verder gaat promoten. Het is namelijk zonde om mensen naar een cursuspagina die niet optimaal verkoopt te sturen. 


→ Lees hier meer over het optimaliseren van jouw cursuspagina


3. Maak gebruik van alle marketingopties van Soofos

Uiteindelijk hebben we beide hetzelfde doel: zoveel mogelijk mensen jouw cursus laten kopen en volgen! We hebben een aantal marketing en promotie mogelijkheden waar je aan kunt meedoen. Zorg dat je dus zoveel mogelijk meedoet aan de verschillende acties en hou onze community in de gaten voor kortstondige acties. De mogelijkheden zijn o.a.:


Kortingsacties

Door het jaar heen houden we een aantal kortingsacties. Deze periodes doen we extra promotie en krijgen cursussen met korting extra aandacht. Dit is een mooi moment om de twijfelaars over de streep te trekken. 


Partnernetwerk

We hebben een aantal partners en plekken waar we cursussen extra onder de aandacht kunnen brengen. Dit vraagt vaak om een extra korting maar levert wel extra bereik op onder de juiste doelgroepen. Zo kunnen we o.a. meer aandacht krijgen van scholieren en studenten, ZZP’ers en nog veel meer. We zetten deze acties zelfstandig op en regelen alles voor je. We verdelen de netto opbrengsten van dergelijke acties natuurlijk met jou. 


→ Lees hier meer over wat Soofos doet om jouw cursus vaker te verkopen.


4. Verspreid de cursus in jouw netwerk

Natuurlijk was je dit al van plan. Je krijgt van ons een aantal extra handige tools om jouw cursus meer aandacht te geven binnen jouw netwerk. En vergeet niet: je ontvangt 96% van de opbrengsten als de cursisten via jouw netwerk binnenkomen. Zeker de moeite waard dus!


Kortingsbonnen

Binnen je account staat een aantal kortingsbonnen dat geldig is voor jouw cursus. Deze kun je gebruiken om te verspreiden in je netwerk. Deel deze bijvoorbeeld met bestaande klanten of organiseer een eigen kortingsactie met de kortingsbonnen. Gebruikt iemand deze bon? Dan weten we dat ze via jou zijn gekomen. 

 

* Je krijgt meestal 3 verschillende soorten codes:

25% korting - deze zijn onbeperkt geldig

50% korting - deze zijn 20x te gebruiken

100% korting - deze zijn 10x te gebruiken


Je kunt de limieten van de kortingsbonnen in overleg met ons ophogen. Neem daarvoor contact op via support@soofos.nl.


Binnen je verkoop account vind je de link die je kunt gebruiken om te linken naar jouw cursus. Plaats deze op jouw website, social media en bijvoorbeeld je handtekening in je e-mail. Door mensen hier naar toe te sturen komen ze direct op jouw cursuspagina uit en worden ze aan jou toegekend.


→ Lees hier meer over de referral link.


5. Schrijf een gastblog op Soofos

Het is mogelijk om een gastblog te schrijven over jouw onderwerp. Sterker nog - dit mogen er ook meerdere zijn. Soofos wordt organisch goed gevonden en artikelen die geschreven worden komen snel hoog in de zoekmachines. Dit is dus een handige manier om meer aandacht voor jouw cursus te krijgen. Vanuit het artikel zullen we uiteraard doorsturen naar jouw eigen cursus en kunnen mensen doorklikken naar je profiel. 


Neem eerst even contact met ons op voordat je een blog schrijft. Er zijn een aantal voorwaarden waar deze aan moet voldoen voordat we deze kunnen plaatsen. Zo moet deze lang genoeg zijn (800+ woorden), voldoende inhoudelijk zijn en goed geschreven zijn. 

 

6. Andere leuke samenwerkingen

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te bedenken om jouw cursus verder te promoten. We helpen je hier graag bij en vinden het leuk om te kijken of we samen andere dingen kunnen opzetten. Heb je een leuk, uniek idee? → Vul dan dit formulier in. Wij kijken dan naar de haalbaarheid van je actie en zullen dit verder met je bespreken.