Wat kun je doen om je cursus vaker te verkopen?

Gewijzigd op Mon, 14 Aug 2023 om 10:21 AM

We hebben op Soofos een aantal mogelijkheden en functies waardoor jij jouw cursus makkelijker kan verkopen. Door deze slim in te zetten haal jij uiteindelijk meer cursisten naar jouw cursus. 


INHOUDSOPGAVE


1. Maak jouw instructeurs account compleet

Je account op Soofos is als het ware je visitekaartje richting nieuwe cursisten. Door deze compleet te maken en goed in te vullen weten cursisten wie je bent en hebben ze meer vertrouwen in jouw expertise. Daarnaast kun je eenvoudig jouw profiel delen via bijvoorbeeld LinkedIn of je eigen website. 


→ Maak jouw account compleet. Lees in dit artikel hoe je een goede biografie schrijft.


2. Optimaliseer jouw cursuspagina

Meer verkopen begint bij de basis: jouw product zo goed mogelijk presenteren. Het succes van jouw cursus is dan ook, naast de kwaliteit van jouw materiaal, sterk afhankelijk van hoe je deze presenteert. Zo is het belangrijk dat je een goede titel kiest, de pagina optimaliseert voor verkoop en bijvoorbeeld een pakkende afbeelding hebt. Dit is een belangrijk onderdeel dat je moet doen vóór je jouw cursus verder gaat promoten. Het is namelijk zonde om mensen naar een cursuspagina die niet optimaal verkoopt te sturen. 


→ Lees hier meer over het optimaliseren van jouw cursuspagina


3. Maak gebruik van alle marketingopties van Soofos

Uiteindelijk hebben we beide hetzelfde doel: zoveel mogelijk mensen jouw cursus laten kopen en volgen! We hebben een aantal marketing en promotie mogelijkheden waar je aan kunt meedoen. Zorg dat je dus zoveel mogelijk meedoet aan de verschillende acties en hou onze community in de gaten voor kortstondige acties. De mogelijkheden zijn o.a.:


Kortingsacties

Door het jaar heen houden we een aantal kortingsacties. Deze periodes doen we extra promotie en krijgen cursussen met korting extra aandacht. Dit is een mooi moment om de twijfelaars over de streep te trekken. 


Partnernetwerk

We hebben een aantal partners en plekken waar we cursussen extra onder de aandacht kunnen brengen. Dit vraagt vaak om een extra korting maar levert wel extra bereik op onder de juiste doelgroepen. Zo kunnen we o.a. meer aandacht krijgen van scholieren en studenten, ZZP’ers en nog veel meer. We zetten deze acties zelfstandig op en regelen alles voor je. We verdelen de netto opbrengsten van dergelijke acties natuurlijk met jou. 


→ Lees hier meer over wat Soofos doet om jouw cursus vaker te verkopen.


4. Bied je cursus met korting aan

Heb jij jouw cursus net gelanceerd? Een lanceeractie of introductiekorting kan helpen om jouw cursus net die belangrijke boost te geven. Maar, ook als je cursus al wat langer online staat is het goed om af en toe een kortingsactie te organiseren. 


Je kunt de kortingsprijs instellen in je profiel, via Cursussen > Cursussen die ik geef > Bewerken > Ga naar het tabblad 'prijs' (links in beeld) en stel de gewenste prijs in bij het vakje 'kortingsprijs'. De normale prijs laat je gewoon staan. Klik op 'opslaan' om de wijziging definitief te maken. 

Als je na een tijdje weer terug wilt naar de gewone prijs, kun je het getal bij het vakje 'kortingsprijs' weghalen.


Let op! Wijzig de prijs niet te vaak. Doe dit maximaal 1 á 2 keer per jaar en doe het bewust, tijdens een actie. Als je de prijs te vaak wijzigt, of altijd met korting aanbiedt, kan dit onbetrouwbaar overkomen op de cursist.


   


5. Verspreid de cursus in jouw netwerk

Natuurlijk was je dit al van plan. Je krijgt van ons een aantal extra handige tools om jouw cursus meer aandacht te geven binnen jouw netwerk. En vergeet niet: je ontvangt 96% van de opbrengsten als de cursisten via jouw netwerk binnenkomen. Zeker de moeite waard dus!


Kortingsbonnen

Binnen je account staat een aantal kortingsbonnen dat geldig is voor jouw cursus. Deze kun je gebruiken om te verspreiden in je netwerk. Deel deze bijvoorbeeld met bestaande klanten of organiseer een eigen kortingsactie met de kortingsbonnen. Gebruikt iemand deze bon? Dan weten we dat ze via jou zijn gekomen. 

 

* Je krijgt meestal 3 verschillende soorten codes:

25% korting - deze zijn onbeperkt geldig

50% korting - deze zijn 20x te gebruiken

100% korting - deze zijn 10x te gebruiken


Je kunt de limieten van de kortingsbonnen in overleg met ons ophogen. Neem daarvoor contact op via support@soofos.nl.


Binnen je verkoop account vind je de link die je kunt gebruiken om te linken naar jouw cursus. Plaats deze op jouw website, social media en bijvoorbeeld je handtekening in je e-mail. Door mensen hier naar toe te sturen komen ze direct op jouw cursuspagina uit en worden ze aan jou toegekend.


→ Lees hier meer over de referral link.


6. Schrijf een gastblog op Soofos

Het is mogelijk om een gastblog te schrijven over jouw onderwerp. Sterker nog - dit mogen er ook meerdere zijn. Soofos wordt organisch goed gevonden en artikelen die geschreven worden komen snel hoog in de zoekmachines. Dit is dus een handige manier om meer aandacht voor jouw cursus te krijgen. Vanuit het artikel zullen we uiteraard doorsturen naar jouw eigen cursus en kunnen mensen doorklikken naar je profiel. 


→ Download de bijlage onderaan dit artikel voor de voorwaarden waar jouw blog aan moet voldoen, zodat die we op Soofos kunnen publiceren!


Toffe voorbeelden van gastblogs vind je hier:

Hoe verbeter je je website content? 6 tips die iedere Jip en Janneke vandaag nog kan toepassen.

To affinity and beyond

Waarom 15 minuten per dag stoelyoga doen op werk?

In 7 stappen schilderen zoals in Project Rembrandt

 

7. Andere leuke samenwerkingen

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te bedenken om jouw cursus verder te promoten. We helpen je hier graag bij en vinden het leuk om te kijken of we samen andere dingen kunnen opzetten. Heb je een leuk, uniek idee? → Vul dan dit formulier in. Wij kijken dan naar de haalbaarheid van je actie en zullen dit verder met je bespreken.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren