Je cursus op Soofos plaatsen

Gewijzigd op Fri, 28 Oct 2022 om 12:13 PM

Tof dat je zover bent om je cursus op Soofos te gaan plaatsen. In dit artikel leggen we je uit hoe je een cursus maakt, een promotievideo upload, een cursusafbeelding instelt, en nog veel meer!

INHOUDSOPGAVE

Voordat je begint

Voordat je begint met je cursus op Soofos plaatsen, heb je een instructeurs account nodig.

→ Hoe je een instructeurs account aanmaakt, lees je in dit artikel.

→ Wil je weten hoe je van idee tot cursus komt? Kijk dan eens in dit artikel, of volg de gratis cursus.

Cursus maken op Soofos

Om een cursus aan te maken, zorg je dat je bent ingelogd op Soofos en dat je een instructeursaccount hebt (→ In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een instructeursaccount aanmaakt). Klik vervolgens op je naam rechts boven in het scherm, en klik op 'cursussen'.

Vervolgens klik je op 'maak cursus', hiermee kom je in de cursus bouwer terecht.

We zullen nu stap voor stap de instellingen bij langs gaan, zodat je deze kunt invullen.

Informatie

Alles wat je hier invult, komt op de cursuspagina te staan, de eerste indruk die cursisten van jouw cursus krijgen.

→ Bekijk dit artikel om te zien hoe je jouw cursuspagina kunt optimaliseren.

CursustitelVul hier de titel van je cursus in. Zorg ervoor dat deze duidelijk is en niet te lang.
CategorieKies hier de categorie en subcategorie waar jouw cursus bij hoort.
CursuslabelsKies de labels die bij jouw cursus passen. Dit kunnen er meerdere zijn, maximaal 5.
CursusafbeeldingenKies een leuke, duidelijke en inspirerende omslagfoto en cursusafbeelding, van de juiste afmetingen (omslagfoto: 1200 x 628, cursusafbeelding: 750 x 500)).
PromotievideoUpload hier een promotievideo voor jouw cursus. Deze is voor iedereen gratis te bekijken en helpt de cursist om een indruk te krijgen waar jouw cursus over gaat.
LeerdoelenSchrijf hier vier leerdoelen waarin voor de cursist duidelijk wordt wat hij of zij gaat leren in jouw cursus. Probeer kort en bondig te blijven en formuleer deze in termen van kennen en kunnen.
Korte beschrijvingSchrijf hier (in het kort) waar jouw cursus over gaat.
Volledige beschrijvingHier heb je meer ruimte om te beschrijven waar je cursus over gaat. Ook heb je hier de mogelijkheid om de tekst in een bepaalde lay-out te zetten. Deze tekst wordt door google geïndexeerd en het is dus daardoor zeker de moeite waard om hier aandacht aan te besteden. → Lees dit artikel voor tips om je cursusbeschrijving goed in te richten.

Wanneer je alles hebt ingevuld, klik dan op 'opslaan en volgende' om naar het volgende onderdeel te gaan.

Lessenoverzicht

Dit is het gedeelte waar je de inhoud van je cursus gaat maken. Om de video's en teksten te kunnen uploaden, maak je eerst hoofdstukken en lessen aan.

Hoofdstukken

Klik op 'Hoofdstuk toevoegen' om een hoofdstuk aan te maken. Je kunt hier de naam van het hoofdstuk invullen. Via de pijltjes omhoog en omlaag, kun je het hoofdstuk verplaatsen binnen je cursus. In het hoofdstuk kun je vervolgens lessen en toetsen aanmaken.

Lessen

Klik op 'Les toevoegen' om een les aan te maken. Klik op het potloodje om naar de lesinstellingen te gaan. In de tabel hieronder worden de mogelijke instellingen toegelicht.

Les titelKies hier de titel van de les.
Inhoud van de lesHier voeg je de inhoud van de les toe. Klik op video invoegen om een video te uploaden. Het is mogelijk om meerdere video's in een les te plaatsen. Met de tekstbewerker kun je de lay-out van de tekst aanpassen. Wil je de HTML van de les bewerken? Klik dan op < >.
LesduurVul hier in hoe lang de les duurt in minuten.
BijlagesHier kun je bijlages toevoegen aan de les. Deze worden getoond onder de les, zodat cursisten ze eenvoudig kunnen downloaden.

Het kan zijn dat je na het uploaden van je video onderstaande foutmelding 102404 te zien krijgt. Dit betekent dat de server bezig is met het uploaden en optimaliseren van je video. Als je de les opslaat, kun je gewoon door met andere lessen. Wanneer je na een tijdje teruggaat naar de les, zul je zien dat de video gewoon in de les staat.

Toetsen

Klik op 'Toets toevoegen' om een toets aan te maken. Klik op het potloodje om naar de instellingen van de toets te gaan. In de tabel hieronder worden de mogelijke instellingen toegelicht.

Titel toetsKies hier de titel van de toets.
Inhoud toetsHier voeg je de inhoud van de toets toe. Klik op 'afbeelding invoegen' om een foto te uploaden. Met de tekstbewerker kun je de lay-out van de tekst aanpassen.
ToetsmaterialenHier kun je bijlages toevoegen aan de toets. Deze worden getoond onder de toets, zodat cursisten ze eenvoudig kunnen downloaden.

Vragen

Klik op 'Vraag toevoegen' om een vraag aan te maken. Klik op het potloodje om naar de instellingen van de vraag te gaan. In de tabel hieronder worden de mogelijke instellingen toegelicht.

Titel vraagKies hier de titel van de vraag.
Type vraagKies hier het soort vraag. Je kunt kiezen uit: Ja/nee, meerkeuze, meerdere goed, sorteren, matrix, invulveld, open vraag.
Inhoud vraagHier voeg je de inhoud van de vraag toe. Met de tekstbewerker kun je de lay-out van de tekst aanpassen.
Correcte antwoord berichtSchrijf hier het bericht dat getoond wordt bij een correct antwoord.
Foute antwoord berichtSchrijf hier het bericht dat getoond wordt bij een fout antwoord.
TipSchrijf hier het bericht dat getoond wordt als de cursist vraagt om een tip.
Aantal puntenKies hier het aantal punten bij een correct antwoord.

Het antwoord op jouw toetsvraag, hangt af van de vraagsoort die je hebt gekozen.

Wanneer je jouw cursusinhoud hebt ingevuld, klik dan op 'opslaan en volgende' om naar het volgende onderdeel te gaan.

Prijs

Nu is het tijd om een prijs in te stellen. Je kunt kiezen voor een reguliere prijs en een kortingsprijs, deze wordt naast de reguliere prijs getoond. Je mag op Soofos helemaal zelf bepalen voor hoeveel je cursus wordt aangeboden. Wij raden je echter aan om je cursus niet duurder dan €100,- te maken.

Cursus aanbieden om live te gaan

In de laatste stap kun je je cursus aanbieden om live te gaan. Het duurt vervolgens ongeveer 2 tot 3 werkdagen voordat we jouw cursus helemaal hebben kunnen bekijken. Je ontvangt van ons een mailtje als de cursus is live gezet, of je ontvangt van ons feedback waarmee je de cursus kunt verbeteren.

→ Twijfel je of je cursus er klaar voor is? Bekijk dan dit artikel. Hier vind je ook de cursus checklist, een lijst met vereisten waar je cursus aan moet voldoen.

Overige bewerkingen

Hoe je je cursus moet opslaan, een voorbeeld van je cursus kunt bekijken en nog veel meer, lees je hieronder.

Opslaan

Zorg er altijd voor dat je je werk goed opslaat! Begin met het kleinste element: de les of toetsvraag. Nadat je deze hebt opgeslagen, kun je het bovenliggende element opslaan, de toets bijvoorbeeld. Tot slot klik op je 'opslaan en volgende' om de hele cursus op te slaan en naar het volgende onderdeel (de prijs) te gaan.

Verder gaan met een concept cursus

Je vindt je concept cursus via je profiel op Soofos bij 'cursussen die ik geef'. Wanneer je op 'bewerk cursus' klikt, kun je gewoon doorwerken aan je cursus.

Een gepubliceerde cursus bewerken

Wanneer je cursus al live is, is het nog steeds mogelijk om kleine aanpassingen te doen. Je gaat dan naar de cursus en klikt op 'bewerken'. Je hoeft je cursus hierna niet meer aan te bieden om live te gaan. Alleen opslaan is voldoende.

Een les of hoofdstuk verplaatsen

Je kunt een les of hoofdstuk dat je al gemaakt hebt, binnen de cursus verplaatsen. Je doet dit door de muis op dit icoontje te zetten, deze vast te houden en te slepen naar de gewenste plek en deze daar weer los te laten.

Een foto of video binnen een les verplaatsen

Je kunt in een les of toetsvraag foto's en video's toevoegen via de knoppen 'foto invoegen' of 'video invoegen'. Deze worden dan onderaan de les of vraag geplaatst. Om de foto of video te verplaatsen, selecteer je deze eerst en klik je vervolgens op Command + X (Mac) of CTRL + X (Windows) om deze te knippen. Met Command + V (Mac) of CTRL + V (Windows) kun je deze vervolgens plakken op de gewenste plaats binnen de les. In onderstaande video wordt het uitgelegd.

Een foto kleiner maken

Om een foto kleiner te maken sleep je met je muis de linkerhoek van de foto naar het midden. Vervolgens klik je met je rechter muisknop op de foto en klik je op 'image'. Hier vul je de gewenste grootte in. De hoogte wordt automatisch ook aangepast.

Prijs aanpassen

Wanneer je cursus al live is, is het nog steeds mogelijk om de prijs aan te passen. Je doet dit door naar de cursus te gaan en op 'bewerken' te klikken. Bij het onderdeel prijs kun je de gewenste prijs kiezen en op opslaan klikken. We raden je aan om dit niet te vaak te doen, dit is niet prettig voor cursisten.

Je cursus promoten

Het Soofos systeem is zó ingericht dat je jouw cursus maximaal kunt verkopen. Zorg er daarom voor dat je alle functies optimaal gebruikt.

→ In dit artikel helpen we je stap-voor-stap bij het optimaal inrichten van je cursus.

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je cursus?

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je cursus? Geen probleem! Wij kunnen dit ook voor je doen via de cursus plaatsing service. Iedere cursus is weer anders, mail ons daarom voor een persoonlijke offerte op support@soofos.nl.